Inför Er fotografering

Lite tips för att ni ska få ut så mycket som möjligt av ert fotoäventyr…

Vad ska vi ta med för kläder?

Om du ensam ska ta porträtt så är mitt tips att tänka enfärgat. För många mönster ger ett lite rörigt resultat som du kanske ångrar. Det viktigaste är att du känner dig bekväm i kläderna!

Är ni flera, kanske en hel familj så rekommenderar jag att ni väljer en färg att utgå ifrån, t ex marinblå. Då kan alla ha något plagg i marinblått och neutrala färger i övrigt, vitt, grått, beige. Alla behöver inte ha blått men det är fint om det finns något slags tema. Ljusa färger är att rekommendera då det är lite svårare att lyfta fram detaljer i mörka kläder på bild. Tänk även huvudbonad, det är fint med gubbkeps, handstickade mössor osv.

Önskar ni förstoringar att pryda väggarna med? Ta gärna ett varv runt er lägenhet/ert hus för att plocka upp lite inspiration till färgval.

Stressa inte till fotograferingen

Lättare sagt än gjort men det gör stor skillnad att komma förberedd i god tid… Jag har varit med om föräldrar som backat in sin bil i brevlådan utanför studio för att de varit så stressade.

Om ni har barnen med er så tänk på att de påverkas av de vuxnas sinnesstämning så ha is i magen och kom hellre fem minuter för sent än att stressa!

Allt brukar ordna sig till slut…! 🙂

 

Varmt välkomna!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *