Morgongåva, budoir, ”for your eyes only” – kärt barn har många namnVåren närmar sig med stormsteg. Våren innebär bröllopsbokningar och då dyker samtidigt en och annan fråga om budoirfotografering upp. Jag vet egentligen inte var eller när idén till den här sortens fotografering föddes men jag har känt till begreppet i många år och alltid fascinerats av hur vackra bilder det ofta är.

Morgongåva kallas det ibland, budoir ibland. Det finns också ett internationellt utryck som lyder ”for your eyes only” och det tycker jag sammanfattar syftet på ett vackert sätt. Det är kvinnans (i de flesta fall) exklusiva och intima gåva till maken som bara är för hans ögon. Ofta förpackar man 10-12 bilder i en lyxig box med silkespapper, det ska vara en speciell känsla kring gåvan. Bara det faktum att man gör en sådan fotografering i hemlighet för att överraska sin blivande kärlekspartner tycker jag är mäktigt. När man sedan förpackar det på ett genomtänkt sätt och det blir en produkt som håller i många, många år så känns det ännu bättre att få vara med på ett hörn – som fotograf.

För en vecka sedan gjorde jag två budoirfotograferingar här i ateljén. Make up och hår stod Miss Eco för, Linda Sanderholm som har ReKreation i Rönninge (vi delade även monter på bröllopsmässan). Vi använde egentligen inte så mycket rekvisita den här gången heller utan vacker spetsgardin och mjukt februariljus fick göra sitt.

_morgongåva _foryoureyesonly _DSC1245 _DSC1240 _DSC1234 _DSC1232 _budoir _DSC0997_DSC1004_DSC1178 _DSC1002_DSC1157 _DSC1062
_DSC1034

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *